Novitović: Ni u jednoj lokalnoj zajednici nije bilo potrebe za intervenisanjem Civilne zaštite

3
Foto: Siniša Pašalić/Ringier

Direktor Republičke uprave civilne zaštite Milan Novitović izjavio je da nijedna lokalna zajednica nije dostavila vanredni izvještaj, što znači da ni u jednoj lokalnoj zajednici nije bilo potreba za intervenisanjem pripadnika Civilne zaštite, kako lokalnih zajednica, tako i Republičke uprave.

Novitović je rekao da je stanje redovno i podsjetio na najave Hidrometeorološkog zavoda da će biti padavina, ali da nisu obilne, niti većeg intenziteta.

– Javljaće se, kako su naveli, periodično u određenim dijelovima, čak je za Hercegovinu izdat narandžasti metoalarm, što znači nadolazeća opasnost, ali ništa alarmantno ni u jednoj lokalnoj zajednici ni sa aspekta ranog upozoravanja, niti sa aspekta prijavljenog vanrednog događaja kroz redovne ili vanredne izvještaje lokalnih zajednica prema Republičkoj upravi civilne zaštite – naglasio je Novitović za Srnu.

Zbog izlivanja vode na kolovoz, saobraćaj je otežan na širem području Prijedora, Novog Grada i Kostajnice, saopšteno je sinoć iz Auto-moto saveza Republike Srpske.