Obilježeno trinaest godina od smrti Milana Jelića

26
Foto: Vlada Republike Srpske/Twitter

Polaganjem vijenaca na grob nekadašnjeg predsjednika Republike Srpske Milana Jelića i parastosom koji je služio vladika zvorničko-tuzlanski Fotije, u Modriči je danas obilježeno 13 godina od njegove iznenadne smrti.

Vijence su položili predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, u ime Narodne skupštine Srpske poslanik Mara Milošević, izaslanik predsjednice Republike Slobodan Župljanin, zatim predstavnici opštine Modriča, organizacija koje baštine tradiciju Odbrambeno-otadžbinskog rata, te privrednih preduzeća, sportskih klubova i političkih partija.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je da je obaveza svih sadašnjih i budućih generacija da čuvaju sjećanje na sve one koji su dali doprinos stvaranju i razvoju Republike Srpske, među kojima je svakako i Jelić koji je ostavio trajan pečat u istoriji Srpske.

Nekadašnji predsjednik Republike Srpske Milan Jelić preminuo je 30. septembra 2007. godine u 52. godini od posljedice srčanog udara.

Smrt ga je zatekla na funkcijama predsjednika Republike Srpske, potpredsjednika SNSD-a, predsjednika Fudbalskog saveza Republike Srpske i Fudbalskog saveza BiH.

Obavljao je najodgovornije poslove i funkcije u privredi Modriče, a bio je i ministar privrede, energetike i razvoja Republike Srpske