Odobreno 1,5 miliona KM za nabavku direktnih antigenskih testova

15
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Upravni odbor Kompenzacionog fonda Republike Srpske održao je danas 2. telefonsku sjednicu.

Na današnjoj sjednici, Upravni odbor Kompenzacionog fonda Republike Srpske prihvatio je Informaciju o potrebi obezbjeđenja finansijskih sredstva za nabavku brzih antigenskih testova za dokazivanje virusa korona, saopšteno je iz Biroa za odnose s javnošću Vlade Srpske.

– Odobravaju se finansijska sredstva u iznosu 1.500.000 KM sa PDV-om za nabavku direktnih antigenskih testova za dokazivanje virusa korona, za potrebe zdravstvenih i drugih ustanova u Republici Srpskoj. Zadužuje se JZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske da izvrši nabavku testova – navodi se u saopštenju.

Takođe, Upravni odbor Kompenzacionog fonda Republike Srpske usvojio je Informaciju o stanju u JU Zavod za zapošljavanje Republike Srpske sa zahtjevom za dodjelu finansijske pomoći za saniranje posljedica izazvanih širenjem virusa korona, te je zaključio da su ispunjeni uslovi za dodjelu sredstava za saniranje posljedica korona virusa na poslovanje JU Zavod za zapošljavanje Republike Srpske.

– Odobrava se isplata sredstava u ukupnom iznosu od tri miliona za saniranje posljedica virusa korona na poslovanje JU Zavod za zapošljavanje Republike Srpske – saopšteno je iz Biroa za odnose s javnošću Vlade Srpske.

Za realizaciju ovog zaključka zadužuje se Kompenzacioni fond Republike Srpske, Ministarstvo finansija i Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite.