Odžan prijem u kasarni „Kozara“ povodom pravoslavnog Božića

20
Foto: SRNA

U kasarni „Kozara“ u Banjaluci održan je prijem povodom pravoslavnog Božića uz prisustvo najviših zvaničnika Republike Srpske.

Svečanosti su prisustvovali predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, predsjednik Vlade Srpske Radovan Višković i predsedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija.

Treći pješadijski (Republika Srpska) puk postrojen je dočekao zvaničnike Republike Srpske.

Prijem su organizovali zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Mirko Okolić i Kancelarija pravoslavnog dušebrižništva tog ministarstva, te Treći pješadijski (Republika Srpska) puk.

Prijemu su prisustvovali i ministri u Vladi Srpske, predstavnici Srpske u zajedničkim institucijama BiH, predstavnici republičkih organizacija proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata, predstavnici lokalnih zajednica Srpske i republičkih ustanova. Prisutni su bili i vojni atašei Srbije i Rusije.

Prije prijema i svečane trpeze u Crkvi Svetih novomučenika jasenovačkih u kasarni „Kozara“ Svetu arhijerejsku liturgiju služio je episkop bihaćko-petrovački Sergije.