Zbog manipulacija BN-a o gašenju predajnika, opozicija najavila proteste

90
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Lideri opozicionih stranaka u Republici Srpskoj dogovorili su danas da će u subotu, 2. oktobra, na Trgu Krajine u Banjaluci biti održan protest zbog, kako su naveli, aktuelne situacije.

Na sastanku u Banjaluci, kojem su prisustvovali predstavnici SDS-a, PDP-a, DNS-a, SPS-a i Nebojša Vukanović, dogovoreno je da protest bude održan u 17.00 časova.

Lider SDS-a Mirko Šarović izjavio je da proteste organizuju protiv „gušenja medijskih sloboda i pokušaja gašenja predajnika preko kojih se emituje signal određenih medija“.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović istakao je da će u subotu opozicija jasno reći da hoće slobodno, demokratsko društvo, u kojem pravila vrijede jednako za sve.

Sastanku je prisustvovao i lider SPS-a Goran Selak koji je rekao da je mirni protest zagarantovano pravo svakog građanina Republike Srpske, te pozvao građane da se okupe na Trgu Krajine i kažu stop negativnim pojavama u društvu.

Potpredsjednik DNS-a Radislav Jovičić pozvao je nadležne institucije da, kako je naveo, sprovode odluke koje su sami donijeli.

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija