Otvorena nova ski-sezona Jahorini uz koncert Brajana Ferija

29
Foto: Brajan Feri

Na Jahorini je večeras zvanično otvorena nova ski-sezona puštanjem u rad novoizgrađenog ski-lifta „Sidro“ Poljice, te paljenjem olimpijske baklje, koja će gorjeti tokom godine kao podsjetnik na olimpijsku 1984. godinu.

Olimpijski plamen upalili su Nemanja Majdov, svjetski prvak u džudou, sa ostalim olimpijcima i paraolimpijcima sa područja grada Istočno Sarajevo.

Paljenje Olimpijskog plamena povodom početka nove skijaške sezone. ����

Paljenje Olimpijskog plamena povodom početka nove skijaške sezone. ??⛷?Od 18:45 h pratite uživo prenos. ….Live stream omogućio Vivo Studio i Vivo TV .

Posted by Olimpijski centar Jahorina on Saturday, December 7, 2019

Direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić rekao je novinarima da su i ove godine prvi u regionu pustili skijalište u rad.

– Pustili smo u rad novi lift kapaciteta 1.200 skijaša na sat, uradili osvjetljenje na dužini od pet kilometara i zahvaljujući ski-liftu „Sidro“ omogućeno je noćno skijanje na cijeloj stazi Poljice. Sistem za vještačko osnježivanje je u pogonu, uradili smo novo jezero, tako da smo zadovoljni urađenim investicijama – naveo je Ljevnaić.

On kaže da će sada biti rasterećena gužva na šestosjedu Poljice, te da se novom stazom koja je pokrivena sistemom za osnježavanje može spustiti do početne stanice gondole, koja je otvorena prije sedam dana.

Ljevnaić je istakao da je Jahorina najveći biser Republike Srpske, te da su sve uspjeli da realizuju zahvaljujući Vladi Srpske i srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku.

Nova zimska sezona na Jahorini je i zvanično otvorena! ?⛷

Posted by Olimpijski centar Jahorina on Sunday, December 8, 2019

Predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra Jahorina Nedeljko Elek rekao je da je engleski list „Gardijan“ proglasio Jahorinu za jednu od 10 najboljih ski-centara u Evropi.

On ističe da će tokom ljetne turističke sezone Jahorina biti najposjećeniji centar u jugistočnoj Evopi.

– Ispunili smo obećanja da će Jahorina biti turistička destinacija i planiramo dosta investicija za ljeto koje su već spremne. Mnoga iznenađenja nas čekaju – istakao je Elek.

Bernard Keršbaum, predstavnik kompanije „Dopelmayr“ koja se bavi instalacijom ski-liftova, rekao je da im je ovo prvi projekat u BiH, a ski-lift „Sidro“ će biti lak za održavanje i trebalo bi da traje 40 godina.

Uručujući poklon direktoru Olimpijskog centra „Jahorina“, on je rekao da ova planina ima sjajan potencijal i da se nadaju budućim zajedničkim projektima.

U okviru svečanog otvaranja ski-sezone na Jahorini je koncert održao svjetski poznata muzička zvijezda Brajan Feri.

Gala veče i spektakl svjetskih razmjera na Jahorini! Sezona je otvorena! ?️?? @bryanferry_roxymusic

Posted by Olimpijski centar Jahorina on Saturday, December 7, 2019