Partizanu drama i Kup Radivoja Koraća

74
Foto: Vanja Keser/Južne vesti

Košarkaši Partizana savladali su „vječitog“ rivala Crvenu zvezdu poslije produžetaka u finalu Kupa Srbije (85:84).

Ovo je bilo četvrto uzastapno finale Zvezde i Partizana, i treće uzastopno slavlje „Crno-bijelih“ koji sada imaju osam „Žućkovih lijevica“, dok su komšije sa druge strane Točiderskog brda ostale na šest trofeja, iako su ovaj put bili zaista blizu da dođu do trofeja.

I ovo finale odigrano u prepunom niškom „Čairu“, bilo je i te kako neizvjesno od prvog napada, pa do posljednjeg sekunda. Ekipe su se neizmjenično smjenjivale u vodstvu, a na kraju više živaca imali su izabranici italijanskog stručaka Andrea Trinkinerija, koji su u posljednjih 20-ak sekundi stigli -6, potom ušli u produžetke, i na kraju zasluženo slavili. Ruku na srce, toko većeg dijela meča bili su u prednosti, ali nisu imali snage da prelome meč, Zvezda se vratila i na kraju imala meč loptu, ali i oni je nisu iskoristili.

Po četvrtinama je bilo: 13:19, 18:15, 18:18, 29:26, u produžetku 6:7.

Najefikasniji kod „crno-bijelih“ bio je Pejdž sa 16 poena, Jaramaz je dodao 12, a Zagorac je imao 11 poena. Kod „crveno-bijelih“ bio je Braun sa 17 poena, Davidovac je dodao 14, Panter 12, a Štimac devet poena.