Patrijarh Irinej moli se za mir i jedinstvo

79
Foto: Patrijarh Irinej

Njegova svetost patrijarh srpski Irinej usrdno se moli Gospodu da dođe do mira i jedinstva između crnogorskih državnih organa i crkvenih velikodostojnika zarad dobrobiti svih naroda bez obzira na vjeroispovijest i nacionalnu pripadnost u Crnoj Gori, saopšteno je iz Srpske pravoslavne crkve.

U saopštenju se navodi da je patrijarh Irinej danas u razgovoru sa ambasadorom Srbije u Crnoj Gori Vladimirom Božovićem istakao da je duboko potresen aktuelnim dešavanjima u Crnoj Gori povodom Prijedloga zakona o slobodi vjeroispovijesti.

– Njegova svetost je duboko potresen aktuelnim dešavanjima povodom Prijedloga zakona o slobodi vjeroispovjesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica, ali se usrdno moli Gospodu da dođe do mira i jedinstva između crnogorskih državnih organa i crkvenih velikodostojnika zarad dobrobiti svih naroda bez obzira na veroispovest i nacionalnu pripadnost u Crnoj Gori – ističe se u saopštenju.

Božović je zahvalio patrijarhu Irineju za upriličen prijem tokom kojeg je razgovarano o tekućim problemima sa kojima su suočene eparhije Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.