Petrović: Opozicija zaluđuje svoje birače, pobjeda SNSD-a ubjedljiva

17
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Generalni sekretar SNSD-a Luka Perović prokomentarisao je za ATV izjave opozicije da su izbori pokradeni.

– Želim da prokomentarišem izjave opozicije da je neko pokrao izbore, naravno, oni prave alibi u svojim redovima, a drugo, zaluđuju svoje birače govoreći neistine. Prije svega, uzmite izbore u koliko god hoćete procesa iza ovih i 2014, 2016, 2018. i 2020. godine i vidjećete da je bilo uvijek nevažećih listića od pet do šest procenata, na kraju krajeva, ima i neobilježenih listića, ima i prekriženjih listića, ima i naopako popunjenih listića i toga uvijek ima pet ili šest procenata – rekao je Petrović.

Petrović ističe da je potpuno razumljivo da je prvu noć brojanja listića to uočeno, ali da to se sada verifikuje kroz softver CIK-a i da je nemoguće prihvatiti izjavu Borenovića koji tvrdi da su ti glasački listići poništeni u toku noći.

– Nisu u toku noći nego su samo unešeni u toku noći važeći listići, ali se unose i nevažeći i to najbolje radi softver koji ima najbolje lokalne izborne komisije, a naravno koji se poslije implementira u CIK, sve primjedbe su dopuštene nakon objavljivanja preliminarnih rezultata koji će biti siguran sam u narednih 15 dana, obično tako bude i naravno da je moguće podnijeti žalbe nakon toga, a sve do tada su insinuacije spinovanja i pokušaja da se omalovaži pobjeda – rekao je Petrović.

Petrović se zahvalio svima koji su podržali SNSD.

– Pobjeda na nivou Republike Srpske je veličanstvena, građani su podržali, hvala svima koji su podržali postojeću strukturu vlasti, savakako da su oni smatrali da Republika Srpska treba da nastavi stopama kojima korača i to je vrlo važno reći da je pobjeda ubjedljiva i za srpskog člana Predsjedništva BiH i za predsjednika Republike Srpske, ali i za SNSD-a i koalicione partnere na nivou Republike Srpske – rekao je Petrović.

Petrović istiće da je već sada je vidljivo da će postojeća koalicija na nivou Republike Srpske će imati 52, 53 ili 54 poslanika tako da je vidljivo da Republika Srpska ostaje stabilna.