Petrović Vukanoviću: Bestidniče, imaš li granice?

56
Foto: Luka Petrović

Predsjednik trebinjskog SNSD-a, Luka Petrović, reagovao je danas na skandalozni istup Nebojše Vukanovića na predizbornoj tribini u Nevesinju.

Izjava Luke Petrovića:

Narodni poslanik Nebojša Vukanović je najnovijim skandaloznim istupima, vrijeđanjima i prijetnjama sveštenim licima Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske još jednom pokazao bestidnost, drskost, bezobrazluki nepoštovanje, a sve zarad samoljublja i lične koristi.

Umišljajući da je vrhovni crkveni poglavar dao je sebi za pravo da komentarise, smjenjuje i protjeruje sveštena lica iz Eparhije zahumsko-hercegovačke, želeći da bude iznad svih ljudi ne samo svjetovnih već i duhovnih.

Zasmetalo mu je i pokušao je javno da ponizi i poštenog ljubinjskog sveštenika Miodraga Miša Vrtikapu koji je na poziv porodice Dangubić iz Sela Gornje Ivice i Žabice prisustvovao dogovorima za rješavanje problema putne komunikacije ka ovim selima.

Misija sveštenika i njegovo životno opredjeljenje je da čini dobro ljudima i širi vjeru pravoslavnu i potpuno je logično da je i sam,  kao mještanin i u civilnom odijelu, otac Vrtikapa svojim autoritetom i prisustvom dao na značaju problemu ovih sela.

Vukanović je do sada u više navrata dokazao da je lažni moralista, a sada i da je lažni vjernik.

U nedostaku ideja i programa,  euforično, sumanuto i neratikulisamo je, na zaprepašćenje prisutnih na jednoj od predizbornih tribina u Hercegovini, misleći na taj način da veliča sebe, osim prijetnji smjenjivanjem i protjerivanjem sveštenika, ponosno isticao i kako je on „protjerao vladiku Grigorija u Njemačku“.

Zamislite običnog smrtnika, a ne vjernika koji je sebi dao za pravo da ocjenjuje, postavlja, premješta i progoni vladike i sveštenstvo.

Narod je odavno spoznao ko ih okuplja, radi i rješava probleme, a ko prevarama i populizmom pokušava doći do uspjeha i vlastite koristi.

Ovom bogohulniku, neradniku, paparacu i lažnom moralisti pravično će odgovoriti narod u nedjelju, 2. oktobra.