Ploča koja vrti samo jednu pjesmu – Real 15. put osvojio Ligu šampiona

4
Foto: AP

Fudbaleri Real Madrida osvojili su Ligu šampiona pobjedom nad Bjorusijom iz Dortmunda rezultatom 2:0 i tako došli do 15. torfeja u istoriji kluba.

Ono što je bilo očekivano – desilo se. Real je ponovo uspio da pobijedi u meču za trofej, iako je tokom većeg dela susreta bio slabiji rival, i na taj način nakon godinu dana pauze ponovo postane šampion Evrope.

Imao je Dortmund veći broj šansi u momentima kada je rezultat bio neriješen. Imao je u drugom poluvremenu i posjed lopte i kontrolu meča, ali nije uspio da postigne gol koji bi im makar omogućio veći manevarski prostor protiv ekipe koja je ime izgradila na preokretima u neizvjesnim završnicama.

Kazna je ponovo stigla niotkuda i kada niko to ne očekuje.

Uprkos većem posjedu u prvom dijelu meča, Real osim dva neprecizna udarca nije uradio ništa vrijedno pomena.

Sa druge strane, Dortmund je imao nekoliko velikih šansi za kojima će sigurno žaliti. Adejemi i Filkrug nisu uspjeli da kazne Realovu lošu partiju u prvom poluvremenu, u trenucima kada su Madriđani bili na konopcima.

Stoga je Ančeloti bio primoran da u drugom poluvremenu pribjegne starom triku.

Povukao je svoju ekipu i čekao grešku ekipe Dortmunda kojoj je manjkalo iskustvo igranja velikih utakmica.

I kazna je stigla u 74. minutu. Pravo niotkuda i bez ikakve najave, nakon 15 minuta bez ikakvih značajnih dešavanja.

Kros je savršeno centrirao na prvu stativu, a Dani Karhaval doveo Real u vođstvo.

Pokušao je Dortmund brzo da odgovori, uveo je Terzić i dva napadača, ali je već bilo kasno.

U jurnjavi za izjednačenjem, opala je koncentracija Matsenu koji je poklonio loptu Belingemu u 83. minutu, a Englez je brzo sproveo Vinisijusu. Nakon samo par sekundi bilo je 2:0.

Postigao je Filkrug gol do kraja, ali je on poništen zbog ofsajda, te je Real bez većih problema odbranio prednost i po 15. put došao do zvanja prvaka Evrope.

Marko Rojs je ostao bez bajkovitog kraja karijere u Dortmundu, dok se Toni Kros novim trofejom oprašta od klupskog fudbala.

Za Edina Terzića velika lekcija. Za Ančelotija novi trofej.

Na zapadu ništa novo – Real je šampion Evrope.