Poginuo čuveni američki glumac Trit Vilijams

15
Foto: Evan Agostini/Invision

Trit Vilijams, zvijezda filma „Bilo jednom u Americi“ i mjuzikla „Kosa“, preminuo je nakon nesreće na motociklu u 72. godini.

Glumčevu smrt je u ponedjeljak uveče za Pipl potvrdio njegov agent Bari Mekferson.

– Poginuo je danas popodne. Skretao je lijevo ili desno i automobil ga je presjekao. Samo sam užasnut. Bio je najfiniji momak. Bio je tako talentovan. Filmski stvaraoci su ga voljeli. On je srce Holivuda od kasnih 1970-ih. Bio je zaista ponosan na svoj nastup ove godine. Bio je tako zadovoljan radom da sam ga dobio… Imao je uravnoteženu karijeru – nastavlja on.

Po Griblu, incident je uključivao jedan automobil i Vilijamsov motocikl. Istražitelji vjeruju da se vozač automobila okretao i da nije vidio motocikl.

Gribl kaže da je motociklista bio jedina povrijeđena osoba i da je helikopter pozvan da ga preveze u bolnicu u Njujorku.

Državna policija Vermonta je takođe objavila saopštenje za javnost kasnije u ponedjeljak, potvrđujući detalje oko nesreće.

Policija je potvrdila da je istraga u ranoj fazi i da će se članovi tima vratiti na mjesto sudara u utorak, 13. juna, kako bi nastavili sa obradom lica mjesta.