Preminuo Džejms Majkl Tajler, Ganter iz „Prijatelja“

12
Foto: Carlo Allegri/Invision

Američki glumac Džejms Majkl Tajler, najpoznatiji po ulozi Gantera u seriji „Prijatelji“, preminuo je u 60. godini.

Tajleru je 2018. dijagnostifikovan uznapredovali rak prostate koji se kasnije proširio na kosti. Glumac je preminuo je u svojoj kući u Los Anđelesu, saopštio je njegov menadžer.

– Ako ste ga jednom upoznali, imali ste prijatelja za cijeli život – naveo je menadžer Tajlera u saopštenju.

On je istakao da je glumac, u želji da pomogne što većem broju ljudi, hrabro dijelio svoju priču i zalagao se za to da osobe s problemima s prostatom dobiju mogućnost da urade test krvi već sa 40 godina.

Iako nije tumačio jednog od šest glavnih likova u seriji „Prijatelji“, Tajlerov lik Ganter je bio i ostao jedan od najpopularnijih likova među ljubiteljima sitkoma.

Ganter je bio konobar i menadžer kafića Central Park, koji je bio zaljubljen u Rejčel, lik koji je tumačila glumica Dženifer Aniston.

Tajler se u maju nakratko pojavio u specijalu „Prijatelji: Ponovo zajedno“ preko Zuma, gdje je rekao da je 10 godina koje je proveo snimajući seriju bila najupečatljivija decenija njegovog života.

– Nisam mogao da zamislim bolje iskustvo. Svi ovi ljudi su bili fantastični i jednostavno je bilo zadovoljstvo raditi sa njima. Osjećaj je bio veoma, veoma poseban – rekao je tada Tajler, prenio je Tanjug.