Preminuo glumac Čedvik Bouzman, čovjek koji je oživio „Crnog pantera“

171

Glumac Čedvik Bouzman se borio protiv raka već nekoliko godina. Preminuo je u svojoj kući u Los Anđelesu okružen porodicom, navodi se u saopštenju objavljenom na njegovom nalogu na Tviteru.

Čedvik Bouzman američki filmski i televizijski glumac ostaće upamćen kao kralj T’čala u Marvelovim filmovima Crni Panter, Kapetan Amerika: Građanski rat, Osvetnici: Rat beskraja, Osvetnici: Kraj igre i Crni Panter 2.

Pre nego što se proslavio kao Marvelov superheroj, Bouzman je ostvario veoma zapažene uloge portretišući afroameričke junake Džekija Robinsona i Džejmsa Brauna.

– Čadvikov odlazak je ogroman gubitak. Bio je naš T’čala, naš Crni panter i naš dragi prijatelj. Kad god bi došao na snimanje, zračio je harizmom i radošću, a svaki put kada se pojavio na ekranu stvorio je nešto stvarno neizbrisivo. U svom radu je otelotvorio mnogo nevjerovatnih i velikih ljudi. Bio je pametan i ljubazan i moćan i jak kao i svaka osoba koju je prikazao. Sada zauzima svoje mjesto uz njih. Porodica „Marvel studija“ duboko žali zbog njegovog odlaska – izjavio je Kevin Fajdž, predsednik i glavni kreativni direktor kompanije „Marvel“.

Inače film Crni panter je bio prvi film o superherojima koji je nominovan za Oskara i to u šest kategorija, a osvojo je tri. Pored toga Bouzman je kao Crni panter, svetu predstavio sliku moćnog i promišljenog crnca koji je bio vođa uspješne afričke nacije i superheroja spremnog da se upusti u bilo koju bitku za koju je smatrao da je potrebna.