Preminuo Petko Stanojević

22
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Bivši poslanik u Narodne skupštine Republike Srpske Petko Stanojević, iznenada je preminuo jutros.

Stanojević je bio direktor Željeznica Republike Srpske i narodni poslanik u Narodnoj skupštini u osmom sazivu.

Stanojević je rođen 1969. godine u Doboju. Po zanimanju je bio magistar tehničkih nauka. Radio je i kao direktor Sektora vuča vozova u Željeznicama Srpske.

Bio je i direktor Agencije za pomoć malim i srednjim preduzećima u Doboj.

Dodik: Stanojević je dao veliki doprinos političkom životu Srpske

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je telegram saučešća porodici preminulog nekadašnjeg poslanika Narodne skupštine Republike Srpske Petka Stanojevića, uvaženog i poštovanog člana društvene zajednice.

– Obaljajući brojne visoke i odgovorne dužnosti tokom svoje profesionalne karijere, Petko Stanojević je dao veliki doprinos izgradnji društva i političkog života u Republici Srpskoj – istakao je Dodik.

Saosjećajući u bolu koji je zadesio porodicu Stanojević, Dodik je uputio izraze najdubljeg saučešća, saopšteno je iz Kabineta srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

Cvijanović: Stanojević svaku dužnost obavljao vrijedno i istrajno

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je telegram saučešća porodici preminulog nekadašnjeg poslanika Narodne skupštine Republike Srpske Petka Stanojevića za koga je navela da je svaku povjerenu dužnost obavljao vrijedno i istrajno.

– Sa žaljenjem sam primila vijest o iznenadnoj smrti Petka Stanojevića, nekadašnjeg poslanika Narodne skupštine Republike Srpske. On će ostati upamćen kao odgovoran čovjek koji je svaku povjerenu dužnost obavljao vrijedno i istrajno – navela je Cvijanovićeva.

U tužnim trenucima koji su zadesili Vašu porodicu, naglasila je ona, izražavam poštovanje i saosjećanje sa njegovim najbližima, prijateljima i kolegama.

– U ime građana Republike Srpske i u svoje ime, upućujem Vam izraze najdubljeg saučešća – navodi se u telegramu saučešća Cvijanovićeve.

Višković: Vječno sjećanje na Stanojevićev vedar duh

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković uputio je telegram saučešća porodici nekadašnjeg poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Petka Stanojevića, istakavši da će ostati vječno sjećanje na njegov vedar duh i nesebično zalaganje za svakog čovjeka.

Višković je istakao da u ovim teškim trenucima sa porodicom dijeli tugu i saosjećanje zbog odlaska Stanojevića, sa kojim je svojevremeno dijelio i poslaničke klupe u Narodnoj skupštini Republike Srpske, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

– Vama, njegovim najbližim, ostaje vječna bol zbog iznenadnog odlaska dragog Stanojevića, a nama, koji smo ga poznavali i sa njim dijelili radne zadatke i obaveze, ostaje vječno sjećanje na njegov vedar duh i nesebično zalaganje za svakog čovjeka – navedeno je u telegramu Viškovića.

Čubrilović: Stanojević dao značajan doprinos radu Narodne skupštine

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović uputio je telegram saučešća povodom iznenadne smrti bivšeg narodnog poslanik Petka Stanojevića.

– U ime Narodne skupštine Republike Srpske i svoje ime upućujem izraze najdubljeg žaljenja zbog iznenadne smrti bivšeg narodnog poslanika Petka Stanojevića, koji je dao značajan doprinos radu najvišeg zakonodavnog organa Republike Srpske – navodi se u telegramu koji je Čubrilović uputio porodici Stanojević.

U tužnim trenucima koji su zadesili porodicu Stanojević, Čubrilović je izrazio poštovanje i saosjećanje sa njegovim najbližim, prijateljima i poštovaocima.