Princ Filip posjetio manastir Tvrdoš i Petropavlov manastir

237
Foto: eparhija-zahumskohercegovacka.com

Princ Filip Karađorđević, u pratnji supruge princeze Danice i sina princa Stefana, posjetio je juče manastir Uspenja Presvete Bogorodice u Tvrdošu nadomak Trebinja.

Princa Filipa sa porodicom u manastiru su dočekali episkop zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije i umirovljeni episkop zahumsko-hercegovački Atanasije sa bratstvom.

Foto: eparhija-zahumskohercegovacka.com

Vladika Atanasije govorio je prinčevskom paru o bogatoj istoriji ove svetinje nakon čega je u gostoprimnici manastira vođen srdačan razgovor sa uvaženim gostima.

Foto: eparhija-zahumskohercegovacka.com

Obilazak vinarije manastira Tvrdoš bio je neizostavni dio ove posjete. Prinčevskom paru prezentovana su nadaleko poznata tvrdoška vina. Princ Filip se tokom obilaska vinarije informisao o istorijatu manastirske vinarije, njenim kapacitetima i načinu proizvodnje vina, izrazivši divljenje prema onome što je vidio i čuo i ističući da vina manastira Tvrdoš pariraju najboljim svjetskim vinima.

Foto: eparhija-zahumskohercegovacka.com

Nakon posjeta vinariji manastira Tvrdoš, princ Filip i princeza Danica sa sinom Stefanom, u pratnji episkopa Dimitrija i Atanasija, uputili su se u Petropavlov manastir gdje ih je sa sestrama dočekala Igumanija Pavla.

Foto: eparhija-zahumskohercegovacka.com

Igumanija Pavla povela je prinčevski par u obilazak manastirskog kompleksa, a vladika Atanasije govorio je o istoriji Petropavlovog manastira.

Igumanija Pavla sa sestrama priredila je trpezu ljubavi za uvažene goste i sa njima provela ostatak dana u srdačnim razgovorima.