Proširena ponuda „Krajiške kuće“

6
Foto: Grad Banja Luka/Facebook

Asortiman proizvoda u „Krajiškoj kući“, prvoj prodavnici domaćih poljoprivrednih proizvoda u Banjaluci, obogaćen je robom još osam novih proizvođača sa područja banjalučke regije, saopšteno je iz Centra za razvoj poljoprivrede i sela u tom gradu.

Na policama „Krajiške kuće“ danas su zastupljeni proizvodi 58 domaćih proizvođača, a, sumirajući prve utiske, iz Centra ističu da su zadovoljni odzivom građana, s tim da se veći broj kupaca očekuje po stišavanju aktuelne epidemiološke situacije.

Direktor Centra za razvoj poljoprivrede i sela Banjaluka Draško Ilić rekao je Srni da u „Krajiškoj kući“ imaju više od 300 autentičnih poljoprivrednih prozvoda sa područja krajiške regije.

Ilić je naglasio da je riječ o veoma bogatom asortimanu proizvoda koji su proizvedeni na tradicionalan način.

– Tu su suvomesnati proizvodi, rakije, vina, sirevi, različite vrste meda, likera, domaćih sokova, džemovi, kompoti, čajevi, ali i veliki izbor kozmetičkih preparata na biljnoj bazi – kreme, melemi, biljne kapi, sapuni, losioni, serumi – rekao je Ilić.

Foto: Grad Banja Luka/Facebook

On je dodao da su projekat „Krajiške kuće“ zajednički osmislili i realizovali grad Banjaluka i Centar za razvoj poljoprivrede i sela, a sa ciljem podsticanja razvoja domaće proizvodnje i promovisanja domaćih autentičnih proizvoda.

Ilić je istakao da je realizacija ovog projekta upotpunila i turističku ponudu grada i regije, na zadovoljstvo kako domaćih poljoprivrednih proizvođača kojima je na ovaj način omogućeno plasiranje njihovih proizvoda, tako i lokalnog stanovništva i turista koji u ovom objektu mogu naći domaće i zdrave poljoprivredne prerađevine.

– Svi proizvodi u „Krajiškoj kući“ zdravstveno su ispitani i deklarisani, što je dodatni garant svim građanima da kupuju provjerene i kvalitetne proizvode – rekao je Ilić.

On je najavio i mogućnost otvaranja „Krajiške kuće“ u Trebinju, po uzoru na „Hercegovačku kuću“ koja od prošle godine uspješno posluje u Banjaluci.

„Krajiška kuća“ otvorena je 22. aprila na Bulevaru cara Dušana, preko puta banjalučke Tržnice.

Foto: Grad Banja Luka/Facebook