Radmanović: Van evropske priče ostaje jedino BiH

23
Foto: Dejan Božić/RAS Srbija

Član Kolegijuma Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nebojša Radmanović izjavio je da BiH ostaje jedina van evropske, pa i NATO priče i da će narednih 30 godina biti posebna teritorija.

On je ocijenio da će u toku ove godine biti otvoreni pregovori o članstvu u EU sa Albanijom i Sjevernom Makedonijom i da će onda jedino BiH ostati van evropske priče.

– Ostaje to da svi pričamo kako ćemo u Evropu, a niko ništa ozbiljno ne radi – rekao je Radmanović za sarajevsko „Oslobođenje“.

Prema njegovim riječima, svi iz Evrope pričaju kako hoće da prihvate BiH, a ništa ne rade, jer se i njima sviđa ovako.

– Tvrdim da smo napravili ozbiljnije iskorake od stranaca koji nam kao pomažu – rekao je Radmanović i naglasio da u BiH nema snage da se kaže strancima „da se maknu“.

Radmanović ne vjeruje da će BiH za pet godina biti u NATO-u, jer nije ni u Akcionom planu za članstvo (MAP).

On napominje da je svima jasno da trećina stanovništva i polovina teritorije BiH neće u NATO, dok se ni Alijansi ne žuri.

Govoreći o kadrovskim pitanjima, Radmanović, koji je i potpredsjednik SNSD-a, ističe da ne vjeruje da će se odustati od toga da ministar za izbjeglice i raseljena lica u Savjetu ministara bude Mlađen Božović.

On napominje da postoje uslovi i za mjesto potpredsjednika Federacije BiH, jer u SDA tvrde da SNSD traži tu poziciju zbog mogućnosti blokada određenih procesa.

Radmanović kaže da je jedino SNSD zainteresovan da se formira vlast, jer su drugi već u vlasti. „Samo oni mogu blokirati jer njih ne zanima promjena“, dodao je on.

On kaže da formiranje vlasti u FBiH blokiraju SDA i HDZ jer ne mogu da se dogovore.