Radojičić ozvaničio početak izgradnje vodovodne mreže Gakovići-Kremenovići

46
Foto: Igor Radojičić/Facebook

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić prisustvovao je danas početku izgradnje vodovodne mreže Gakovići-Kremenovići za više od 70 domaćinstava, u okviru velikog investicionog ciklusa „Voda dva“.

– Voda sa Crnog vrela ide prema selima Gakovići, Kremenovići, Budiše i Milanovići. Radi se o jednom ogranku vodovoda, ukupne dužine oko 7,5 kilometara različite mreže – naveo je Radojičić.

On je dodao da lokalno stanovništvo, više od 70 domaćinstava, do sada nije imalo stabilno ili uopšte snabdijevanje vodom.

– Sada se vrši integrisanje na vodovod sa Crnog vrela izgradnjom nove mreže, rekonstrukcijom postojećeg rezervoara na višoj visinskoj zoni i razvođenje potisnog distributivnog cjevovoda – rekao je Radojičić i dodao da je ova faza projekta „Voda dva“ vrijednosti veće od 300.000 KM.

Preduzeće „Hidrokop“ ima ugovoreni rok od 150 dana za završetak radova.

Rade Jović iz Čokorskih polja je u ime mještana naglasio da će ovaj projekat mnogo značiti za cijelo to područje, čija domaćinstva do sada nikako nisu imala vodu ili su se snabdijevala sa lokalnih izvorišta, koji često presuše.