Radojičić: Život se polako vraća u normalu

12
Foto: Grad Banja Luka/Facebook

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da se život polako vraća u normalu, nakon što su danas, poslije gotovo dva mjeseca zbog epidemije virusa korona, ponovo počeli sa radom ugostiteljski objekti, frizerski i kozmetički saloni, javni prevoz, ustanove predškolskog obrazovanja i privatne stomatološke ordinacije.

Svi subjekti koji su poslije ublažavanja mjera danas počeli sa radom dužni su da se pridržavaju posebnih uslova koje je uputstvima propisao Institut za javno zdravstvo Republike Srpske, saopšteno je iz Gradske uprave.

– Gradski kontrolni organi ovih dana će da savjetuju i pomognu svim subjektima, s obzirom na to da je svaka djelatnost regulisana posebnim uputstvom koje je izdao Institut za javno zdravstvo. Biće tu sigurno pitanja i dilema dok se sve ne ustali u ovom novom režimu rada – istakao je Radojičić tokom posjete više poslovnih subjekata koji su danas ponovo počeli sa radom.

Foto: Grad Banja Luka/Facebook

Zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije produženo je i radno vrijeme privrednih subjekata.

– Vraćamo se u normalno radno vrijeme svih subjekata, s tim da se radno vrijeme, prema zaključku Republičkog štaba, mora uskladiti tako da radnici mogu doći kućama prije početka policijskog časa – napomenuo je Radojičić.

On je apelovao da građani i dalje primjenjuju mjere lične zaštite i drže distancu prilikom komunikacije.

Foto: Grad Banja Luka/Facebook

Radenko Danilović iz frizerskog salona “Kapeli” rekao je da su se uklopili u sve propisane mjere.

Od danas je u funkciji i javni prevoz, sa redukovanim režimom, prevashodno namijenjen za radnike.

Od ukupno 23 linije javnog gradskog prevoza, u funkciji će biti 16 linija, sa polascima raspoređenim u tri perioda tokom dana.

Iz Gradske uprave navode da su od danas ponovo otvoreni parkovi, izletišta i teretane u prirodi, koje je gradski Štab za vanredne situacije zatvorio prije više od mjesec dana.