Rajaner obustavlja letove u septembru i oktobru

11
Foto: Grad Banja Luka/Facebook

Avio-kompanija Rajaner u septembru i oktobru ove godine obustavlja letove, između ostalih, i na aerodrom u Banjaluci, zbog ograničenja kretanja u vezi sa sprečavanjem širenja virusa korona, saopšteno je iz preduzeća Aerodromi Republike Srpske.

– Svakako očekujemo kraj oktobra, odnosno početak zimske sezone letenja 2020/2021. uspješnijim – navodi se u saopštenju.

Iz preduzeća Aerodromi Republike Srpske pojasnili su da je kompanija Rajaner objavila da će smanjiti svoj kapacitet letova za 20 odsto tokom septembra i oktobra, pošto su rezervacije značajno oslabile, a imajući u vidu stalnu nesigurnost u vezi sa nedavnim slučajevima virusa korona u nekim zemljama EU.

Rajaner je potvrdio da će se većina ovih smanjenja odnositi na učestalost, a ne zatvaranje ruta, te da će biti usredsređeni na one zemlje kao što su Španija, Francuska i Švedska, gdje su nedavne stope slučajeva virusa korona dovele do povećanih ograničenja putovanja, zatim Irska, koja nastavlja sa nametanjem jedinstvene restriktivne Zelene liste, koja uvodi karantin od 14 dana za posjetioce iz većine drugih zemalja EU.