Rajčević đacima u Jezeru uručio 15 računara

22
Foto: Srđan Rajčević/Twitter

Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević uručio je danas u opštini Jezero prvih 15 „raspberi paj“ računara đacima Osnovne škole „Vuk Karadžić“.

Rajčević je izjavio da mu je drago što je započela distribucija računara za učenike osnovne škole iz 20 izrazito nerazvijenih opština.

– Cilj projekta „1.000 za budućnost“ jeste da djeci omogući lakše praćenje onlajn nastave, da ova djeca što prije dođu u kontakt sa modernom tehnologijom i da se upuste u svoje prve programerske avanture – istakao je Rajčević.

On je dodao da je ovaj projekat jedna od društveno odgovornih inicijativa koje je Ministarstvo pokrenulo za vrijeme epidemije.

– Cilj Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo jeste da edukuje najmlađe stanovnike u Republici Srpskoj kako bismo ih pripremili za zanimanja u budućnosti – naglasio je Rajčević.

Načelnik opštine Jezero Snežana Ružičić rekla je da je donacija od velikog značaja za malu nerazvijenu opštinu i da će računare dobiti djeca iz višečlanih porodica.

– Te će računare koristiti više braće i sestara. Mnogo nam je ovo značajno s obzirom da je ovdje velika nezaposlenost – istakla je Ružičićeva.

Ona je zahvalila Vladi i ministru što su prepoznali značaj podrške obezbjeđivanja računarske opreme za osnovnu školu.

Direktor Osnovne škole „Vuk Karadžić“ Radomir Nikolčić rekao je da će donacija omogućiti da djeca napreduju i da kvalitetnije prate nastavu na daljinu.