Ronaldo osvojio Zlatno stopalo

23
Foto: cristiano/Instagram

Kristijano Ronaldo je osvojio Zlatno stopalo, jedinu nagradu koja mu je nedostajala u karijeri.

Portugalac je u Monte Karlu primio nagradu koja se dodjeljuje fudbalerima za postignute izuzetne rezultate na terenu i van njega i svojevrsna je nagrada za životno djelo u svijetu fudbala.

Koliko je teško dobiti nagradu dovoljno govori podatak da se ona može dobiti samo jednom u životu, a dobitnik mora imati najmanje 28 godina i biti aktivan igrač u trenutku dodjele. Primjera radi, Lionel Mesi je još nije osvojio.

Osim nagrade, igrači ostavljaju svoje otiske stopala na Promenadi šampiona u Monte Karlu, pandanu zvijezdama u Holivudu.

– Dobijanje ove nagrade je velika čast. Sretan sam što će otisci mojih stopala biti zajedno pored velikih šampiona. Zahvaljujem svima koji su glasali za mene. Uvijek ću davati sve od sebe da igram što bolje i postižem golove – poručio je Ronaldo.

Dosadašnji osvajači ovog priznanja su Roberto Bađo, Pavel Nedved, Andrej Ševčenko, Ronaldo, Alesandro del Pijero, Roberto Karlos, Ronaldino, Frančesko Toti, Rajan Gigs, Zlatan Ibrahimović, Didije Drogba, Andres Inijesta, Samuel Eto, Đanluiđi Bufon, Iker Kasiljas, Edinson Kavani i Luka Modrić.