Rumunija i Slovačka podijelile bodove, rezultat po volji obje selekcije

6
Foto: REUTERS/Wolfgang Rattay

Fudbaleri Slovačke i Rumunije remizirali su 1:1 u utakmici posljednjeg, trećeg kola u grupi E.

Slovačka i Rumunija odigrale su bez pobjednika, kao i Belgija i Ukrajina, gdje je rezultat ostao 0:0.

Sada u narednu fazu sa prve pozicije ide Rumunija zbog gol-razlike, druga je Belgija, dok će kao trećeplasirana proći Slovačka.

I jedna i druga ekipa odustale su od defanzivne igre koju su koristile u prethodnim duelima i karte su dale u napad.

Prvi dio poluvremena pripao je Slovacima koji su i poveli tada. Strijelac za plave bio je Ondrej Duda u 24. minutu na asistenciju Juraja Kucke.

Rumunija je poslije ovog trenutka izašla u napad jer ih potencijalni poraz ugrožava.

Uspjeli su izabranici Edvarda Jordaneskua da stanu na loptu, preuzmu posjed koji je bio na strani Slovaka i krenu u napad na gol Dubravke.

David Hancko oborio je Hadžija poslije jednog prodora po desnoj strani, a sudija je poslije konsultacije sa VAR sobom pokazao na bijelu tačku.

Kazneni udarac kapitalizovao je Razvan Marin postavivši konačni rezultat poslije prvih 45 minuta.

Drugo poluvrijeme nije bilo je sa dosta manje uzbuđenja nego prvo. Slovačka je od 60. do 75. minuta preuzela inicijativu, imala je nekoliko dobrih pokušaja, ali Nica nije dozvolio da mu se mreža zatrese.

Igru je u tom periodu otežavala i jaka kiša koja je padala. Poslije 75. minuta i povoljnog rezultata na drugom meču gdje nije bilo golova, timovi su odlučili da se čuvaju i ne rizikuju.

Pa je posljednjih nekoliko minuta igrano bez previše entuzijazma na obje strane. Poslije posljednjeg zvižduka njemačkog sudije obje klupe su istrčale na teren da zajedno proslave plasman u narednu rundu.