Savjet ministara BiH: Milion KM za poplavljena područja

5
Foto: Klix.ba

Savjet ministara danas je iz tekuće rezerve izdvojio milion KM za poplavljena područja u BiH, saopštio je ministar inostranih poslova Elmedin Konaković.

– Pratimo dešavanja i u saradnji sa entitetskim vladama pružićemo dodatnu pomoć pojedincima i pravnim subjektima pogođenim poplavama – napisao je Konaković na svom Fejsbuku.

Prethodno je član Predsjedništva BiH Denis Bećirović zatražio održavanje vanredne sjednice Predsjedništva BiH, na kojoj bi iz budžetskih rezervi Savjeta ministara bilo izdvojeno 2.300.000 KM za sanaciju štete izazvane poplavama na području Unsko-sanskog kantona i opštine Čelić.

Predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanovićeva odgovorila je da Predsjedništvo nema ništa s tim i pojasnila da nadležne institucije u Republici Srpskoj i Federaciji BiH treba da urade sve kako bi zaštitile ugroženo stanovništvo i njihovu imovinu.

I premijer Srpske Radovan Višković je tokom posjete poplavljenim područjima danas rekao da da će Vlada Srpske pomoći opštinama pogođenim poplavama, a uporedo je tražio i pomoć od Ministarstva finansija u Savjetu ministara za poplavljene opštine u Srpskoj.