Savo Milošević više nije selektor BiH

8
Foto: Tanjug/Bojan Stekić

Fudbalski savez BiH odlučio je ne produžiti saradnju sa dosadašnjim selektorom nacionalnog A tima Savom Miloševićem, a prvi kandidat za njegovog nasljednika je Sergej Barbarez, prenose mediji.

Milošević se nije uspio sa reprezentacijom BiH plasirati na Evropsko prvenstvo u Njemačku, što mu je bio cilj, te rukovodstvo Fudbalskog saveza BiH nije odlučilo produžiti saradnju sa njim.

Kako je navedeno, u igri za Miloševićevog nasljednika je više kandidata, a najozbiljniji je Sergej Barbarez.

Pedesetdvogodišnji Mostarac do sada nije vodio nijedan klub, a već godinama je bio velika želja navijača bh. reprezentacije.

Barbarez je ikona reprezentacije BiH i legendarni kapiten, a u periodu od 1998. do 2006. godine je upisao 47 nastupa i postigao 17 pogodaka.

Igračku karijeru je počeo u Veležu, a po izbijanju agresije na BiH otišao je u Njemačku gdje je igrao za Hanover, Union Berlin, Hansu Rostok, Borusiju Dortmund, HSV i Bajer Leverkuzen.

Svojevremeno je bio jedan od najboljih napadača u njemačkoj Bundesligi, a najbolji strijelac lige je bio u sezoni 2000/2001.

Predsjednik Fudbalskoh saveza BiH Vico Zeljković se trenutno nalazi na UEFA-inom sastanku, a završni pregovori s kandidatima za Miloševićevog nasljednika će se obaviti kada se on vrati u zemlju.