Šeranić: Američke sankcije – banalne i sulude prijetnje

7
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić izjavio je danas da američke sankcije predstavljaju banalne i sulude prijetnje i da je njihova namjera disciplinovanje Republike Srpske i donošenje nekih novih rješenja mimo Dejtonskog mirovnog sporazuma, za koji se Srpska stalno zalaže.

Šeranić je naglasio da te banalne i sulude prijetnje podrazumijevaju disciplinu mimo Ustava i mimo Dejtonskog mirovnog sporazuma.

– Ako nećemo u ovoj zemlji funkcionisati po Ustavu, a po čemu ćemo onda funkcionisati – rekao je Šeranić novinarima u Prijedoru.

Odgovarajući na pitanje kako komentariše to da je upitno zdravstveno osiguranje za 800 radnika koji rade u firmama koje su pod američkim sankcijama, Šeranić je rekao da nije izuzet od toga.

Kancelarija za kontrolu imovine stranaca američkog Ministarstva finansija uvela je sankcije za sedam subjekata, te vlasnika Infiniti grupe Đorđa Đurića i generalnog direktora kompanije „Kaldera“ Milenka Čičića.

U saopštenju je navedeno da je sankcionisana mreža koju čine sedam subjekata – Infiniti internešnel grupa, „Prointer“, „Kaldera“, Infiniti medija, K-2 audio servis, Una vorld netvork i Sirijus 2001, te dva pojedinca Đurić i Čičić.