Šeranić: Nova bolnica u Trebinju imaće savremeni objekat i edukovan kadar

17
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je da će nova bolnica u Trebinju biti najsavremenija u ovom dijelu Srpske, te da se uporedo sa pripremama za izgradnju objekta i nabavkom opreme, radi i na kadru, odnosno potrebnim specijalizacijama.

– Iskreno se nadam da ćemo do kraja septembra početi sa pripremnim radovima – rekao je Šeranić novinarima u Trebinju.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je da, kada je riječ o gradnji nove bolnice, sve teče planiranom dinamikom, te da se početak pripremnih radova očekuje do kraja septembra.

Akademik Predrag Peško zahvalio je rukovodstvu Republike Srpske koja je dala istorijsku šansu da učestvuje u pripremi i gradnji nove bolnice, istakavši da je riječ o istorijskom trenutku.

– Bolnica će biti jedna od najsavremenijih, radićemo na pripremi kadrova kako bi bili spremni na izazove. Optimista sam i želim što prije da se započeto privede kraju – rekao je Peško.

U Trebinju je danas održan sastanak srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i premijera Srpske Radovana Viškovića sa Ćurićem, na kojem su učestvovali i ministar Šeranić i akademik Peško.

Foto: @Vlada_Srpske/Twitter