Šešlija: Istočna Ilidža biće opština sa najviše investicija, projekata i novih radnih mjesta

37
Foto: SRNA

Kandidat SNSD-a za načelnika opštine Istočna Ilidža Nebojša Šešlija istakao je da je ovoj lokalnoj zajednici potrebno izgraditi mnogo toga, budući da je za više od 25 godina neprekidne vlasti jedne političke opcije i njenih partnera urađeno veoma malo ili gotovo ništa.

– Svi značajniji projekti realizovani su ulaganjem Vlade Republike Srpske na čelu sa SNSD-om – koja je u proteklom periodu u Istočnoj Ilidži uložila više od 100 miliona KM. Izgrađena je savremena bolnica „Srbija“, zgrada Vlade Republike Srpske, škole, sportske dvorane, stambeno zbrinute porodice poginulih boraca… – naveo je Šešlija.

On je naglasio da u naredne četiri godine SNSD, zajedno sa svojim koalicionim partnerima koji su podržali njegovu kandidaturu – DNS, US, DEMOS, SP, SPS i NDP, želi da zajedno izgrade Istočnu Ilidžu po mjeri svih stanovnika ove lokalne zajednice.

Šešlija je istakao da će se u naredne četiri godine zalagati za jaku saradnju opštine i institucija Republike Srpske, što dosadašnja vlast nije željela, izgradnju zgrade Gimnazije u naselju Dobrinja, te uređenje poslovne zone, sa novim mostom na rijeci Željeznici u Vojkovićima, čime će biti stvoreni uslovi za privlačenje investitora i otvaranje novih radnih mjesta.

– Naš cilj je i uređenje korita rijeke Željeznice sa rekreacionim sadržajima, trajno rješavanje zgrade Opštinske uprave i vrtića, a posebnu pažnju posvetićemo mjesnim zajednicama. Naš zadatak je stvaranje boljeg životnog ambijenta ravnomjerno u svim mjestima naše opštine, kroz izgradnju putne i komunalne infrastrukture, dječijih i sportskih igrališta, kao i sadržaja za penzionere – istakao je Šešlija.

On je najavio da će raditi na uređenju porte Hrama Svetog Vasilija Ostroškog na Veljinama, koja mora biti svjetionik Istočnog Sarajeva, saopšteno je iz Opštinskog odbora SNSD-a Istočna Ilidža.

– Kreiraćemo nove politike za mlade, oživjećemo sport i oblast kulture. Opštinska uprava mora da bude servis svih stanovnika Istočne Ilidže, a ne samo podobnih kao do sada. Uvjeren sam da su svi stanovnici Istočne Ilidže duboko svjesni nerada dosadašnje opštinske uprave i da će svoju podršku ovaj put dati onima koji znaju i mogu mnogo bolje, onima koji imaju konkretan program i viziju razvoja Istočne Ilidže – rekao je Šešlija.

On je izrazio uvjerenje da će uz pomoć stanovnika Istočne Ilidže, ova lokalna zajednica postati opština sa najviše investicija na istoku Srpske, velikim infrastrukturnim projektima i novim radnim mjestima u javnom i privatnom sektoru.