SNSD: Samo oni koji su se odrekli svog osnivača i svoje ideologije mogu lažno da optužuju druge

47
Foto: SNSD

Srpska demokratska stranka se odrekla svog osnivača, svog imena i svoje ideologije i zar iko živ vjeruje da se zbog par povlastica u Sarajevu nisu odrekli i Republike Srpske, saopšteno je iz SNSD-a.

U saopštenju se ističe da se SDS nije odrekao samo stare matrice po kojoj više puta izgovorena laž postaje istina.

– Pravili su se mrtvi kada je Radovanu Karadžiću trebala pomoć u istinitom svjedočenju pred Haškim sudom, umjesto njih to je činio Milorad Dodik, ne strahujući za svoj politički rejting, niti se plašeći OHR ili Bošnjaka. Ni Karadžićevo premještanje na izdržavanje kazne u Veliku Britaniju SDS nije dotaklo, i tu su se pravili mrtvi. Za jasenovačku građu, koja je trunula po podrumima institucija kojima su oni gazdovali, zainteresovali su se kada je Milorad Dodik spasio i učinio vidljivom za cijeli svijet – ističe se u saopštenju.

Iz SNSD-a su upitali zašto se SDS sada brine za praznike Republike Srpske kada su ih stidljivo proslavljali i zašto jedinom živom aktivnom političaru koji je učestvovao u stvaranju i proglašavanju Republike Srpske u Narodnoj skupštini sada spočitavaju da je nije stvarao.

U saopštenju se ističe da samo zlonamjerni mogu tumačiti izjavu Milorada Dodika tako kako je tumači opozicija u Srpskoj i poručuju da je 9. januar Dan Republike bio i biće, te da se Dodik tog datuma veoma dobro sjeća, za razliku od opozicionih lidera, jer je učestvovao u donošenju odluke o stvaranju Srpske.

– Ko je to još od funkcionera ostao u SDS-u, a da je dao doprinos stvaranju Republike Srpske? Nije ostao niko, jer to više i nije SDS. To je partija različitih prebjega, sumnjivih ličnih i profesionalnih biografija, spremna na svaku vrstu saradnje sa probosanskim snagama zarad mrvica sa bosanskog stola. Samo oni koji su se odrekli i osnivača i ideologije i svojih stvaraoca i pregaoca mogu da optužuju drugoga da je spreman na odricanje od najsvetijih simbola našeg naroda – naglašava se u saopštenju iz SNSD-a.