SNSD Trebinje: Pritvoriti rukovodstvo PDP-a, a CIK da zabrani djelovanje ove partije

33
Foto: SNSD

Predsjedništvo Gradskog odbora SNSD-a Trebinje pozvalo je danas nadležne institucije da rukovodstvo PDP-a bude pritvoreno dok se ne dokumentuju navodi o njihovom kriminalu i korupciji, a Centralnu izbornu komisiju BiH da se ovoj stranci zabrani djelovanje u BiH.

Predsjedništvo Gradskog odbora SNSD-a Trebinje zaključilo je da će se smatrati da su kadrovi PDP-a koji ne podnesu ostavke došli do funkcija na koruptivan način.

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a u Trebinju Luka Petrović rekao je na konferenciji za novinare da su ovo zaključci sjednice Predsjedništva Gradskog odbora SNSD-a koje je zasijedalo povodom aktuelnih dešavanja u gradu, odnosno korupcije i kriminala u PDP-u.

On je dodao da opozicija često priča o tome da je vlast korumpirana i da mnogo informacija iznosi, spinuje, laže i konstruiše, a nikada da prokomentariše svoje dvorište.

– Sve do juče nismo mogli slutiti kakvo je njihovo dvorište i narod Republike Srpske treba da zna istinu. Blago je reći da je katastrofa u PDP-u. To smo čuli i to će biti djelo nadležnih institucija. Nekomeptentnost, podmićivanje, reket, paralelno djelovanje rukovodstva PDP-a, pranje novca, dovođenje poslušnika, ostavka generalnog sekretara stranke, smjene u najjačim odborima, finansiranje iz stranih izvora, fondova, a svoje članstvo su zaboravili – naveo je Petrović.

On je poručio da nije problem to što se PDP „topi“, već je problem kako je na političkoj sceni mogao da opstane ovakav politički subjekat.

– Očito je da je ne sceni bilo odmetnuto rukovodstvo PDP-a koje je djelovalo kvislinški i predstavlja grešku u političkom sistemu Republike Srpske. Šokirani smo do koje mjere je korumpiran PDP i njegovo uže rukovodstvo – rekao je Petrović.

Komentarišući insinuacije da je Gradski odbor PDP-a u Trebinju pod uticajem Gradskog odbora SNSD-a, Petrović je naveo da je to još jedna laž, konstrukcija i podvala, a sve s ciljem skretanja teme sa korupcije, izdaje, uticaja stranih sila, finansiranja iz stranih izvora, nesloge u opoziciji.

– Niko od lidera PDP-a ili poslanika nije demantovao jučerašnje navode (nekadašnjeg visokog funkcionera PDP-a Slavko Vučurević). Tema nije Vučurević, tema je katastrofalno stanje i korupcija u PDP-u – rekao je Petrović.

On je dodao da je očito da opozicija nema jasan plan, ni program rada, niti ikakvo rješenje.

– Ovo se više ne može tolerisati, mora svaki građanin da zna istinu i da reagujemo na njihove insinuacije i laži. Stalno nas gnjave sa pričama, šire defetizam i konstruišu. Kada bi ova opozicija iz Srpske došla i vladala, ne bi bilo ni penzija ni plata, ni investicija, ni radnih mjesta, ni dobrih odnosa sa Srbijom, nestala bi Republika Srpska – poručio je Petrović.

On je rekao da „opozicija ima odriješen jezik, a ne radi ništa“.

Nekadašnji visoki funkcioner PDP-a Slavko Vučurević iznio je juče u Trebinju niz teških optužbi na ovu partiju, među kojima su i uzimanje ogromnih suma novca za određene pozicije, te da pojedini članovi rukovodstva imaju stanove u Velikoj Britaniji.

Vučurević je istakao da pojedinci žele da da uruše partiju da bi na narednim izborima dobili mandat samo oni koji mogu da plate, dodajući da ima saznanja o „pranju“ više desetina miliona evra i pozivajući sudske organe da pokrenu istragu o brojnim kriminalnim radnjama u PDP-u, koje, kako je istakao, prevazilaze zdrav razum.

On tvrdi da je PDP podložan uticajima veoma opasnih obavještajnih službi zapadnih zemalja.