Specijalne jedinice ROSU na Jarinju i Brnjaku

42
Foto: ROSU (arhiva)

Policijske snage samoproglašenog Kosova obavijestile su policiju na administrativnom prelazu Jarinje da će tablice sa oznakama sa sjevera Kosova biti oduzimane, a da će vozila sa oznakama iz centralne Srbije morati da uzimaju probne oznake i da plaćaju osiguranje, javlja RTS.

Specijalne jedinice ROSU raspoređene su od jutros na dva administrativna prelaza – Jarinju i Brnjaku.

Oko 20 vozila specijalne jedinice Rosu, od čega više od 10 blinidiranih, raspoređeno je jutros na Jarinju i Brnjaku.

Kako Kosovo onlajn saznaje još dva blindirana vozila sa pripadnicima ROSU nalaze se i na magistralnom putu Leposavić–Kosovska Mitrovica, kod skretanja za manastir Banjska.

Potpredsjednik Srpske liste Igor Simić Simić rekao je za TV Pink da su građani sa sjevera KiM uznemireni ovom, kako kaže, demonstracijom sile.

Simić je apelovao na građane da ostanu uzdržani i ne nasjedaju na provokacije iako je u pitanju, kako je istakao, brutalno kršenje Sporazuma o slobodi kretanja i Briselskog sporazuma.

Desetak kontejnera pripadnici policije postavili su juče u blizini administrativnog punkta Jarinje, bez obrazloženja čemu će služiti i šta je povod njihovog dovoženja.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti i vlasti u Prištini planiraju da počnu da skidaju srpske registarske tablice na administrativnim prelazima i zamjenjuju ih takozvanim privremenim prištinskim probnim oznakama.