Sramna izjava samozvanog mitropolita: SPC koristi virus kako bi zarazila što više Crnogoraca

29
Foto: CDM

“Protiv Crne Gore se vodi neobjavljeni rat u kome se koriste sva sredstva, uključujući i biološka”, rekao samozvani mitropolit kanonski nepriznate crnogorske pravoslavne crkve Miraš Dedeić.

On je dodao da svetosavske litije nisu dobrodošle na Cetinje, te da se neće dozvoliti njihovo organizovanje.

– Izvjesni građanin koji se zarazio na utakmici u Beogradu prenio je korona virus još nekolicini Cetinjana, koji ni krivi ni dužni ispaštaju slučajan susret s njim, tavoreći u izolaciji, koja prijeti cijelom gradu. Očito i namjerno Srpska crkva iz Srbije dobija podsticaj da litijama širi koronav irus, kao biološko oružje, sa samo jednim ciljem da zarazi što veći broj građana, i nanese štetu crnogorskoj privredi i turizmu – rekao je Dedeić.

Kako je dodao, neodgovorni građani, različitih profesija, daju javnu podršku takvim litijama, završavajući apele podrške riječima “ne damo svetinje”.

Po riječima raspopa Dedeića “takvi apeli koji pozivaju na masovne skupove su nerazumni, jer se na njima stanovništvo može masovno zarazit virusom, koji u mnogim slučajevima, naročito kod starijega stanovništva, izaziva smrt”.

Dedeić naglašava da se sve ostale crkve i vjerske zajednice ponašaju saglasno mjerama koje je propisalo Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti.

– Zato svetosavske litije nisu dobrodošle na Cetinje i neće se dozvoliti njihovo organizovanje. Zaludu im uzvici “ne damo svetinje”, mi znamo da su te svetinje nezakonito prepisane s naše države na Srpsku crkvu, i da su naše, i da ih nećemo dati nikome, pa da će sva Srbija i Republika Srpska krenut u litije – zaključio je samozvani mitropolit.