Srbija ubijedljiva protiv Južnog Sudana, u drugoj fazi protiv Italije i Dominikanske Republike

16
Foto: FIBA

Košarkaši Srbije nadigrali su ubijedljivo ekipu Južnog Sudana 115:83 i tako potvrdili prvo mjesto u Grupi B. „Orlovi“ će u narednoj fazi igrati sa selekcijama Italije i Dominikanske Republike u petak i nedjelju.

„Orlovi“ su na ubijedljiv način završili i posljednju utakmicu u Grupi B. Reprezentacija je pokazala najbolju igru od početka šampionata, a proradio je i šut za tri poena.

Košarkaši Svetislava Pešićana dobar način otvorili su meč. Ponovo su uvodne trojke Nikole Jovića napravile razliku u prvoj dionici.

Južni Sudan je ipak skokom, agresivnom igrom i dobrim šutem za tri poena uspješno održavao priključak u prvih sedam minuta igre.

Srbija je serijom koju je pokrenuo Bogdan Bogdanović izborila dvocifrenu prednost nakon prvog perioda.

Foto: FIBA

Tokom druge četvrtine jasno se vidjelo raspoloženje na šutu za tri poena reprezentacije, pa je Srbija nošena ovim segmentom igre nastavila da povećava razliku do samog poluvremena na koje je otišla sa 17 poena prednosti.

U trećoj četvrtini Srbija je nastavila da povećava prednost, izašla je na plus 29, ali je uslijedio par igre koji je Južni Sudan iskoristio da se vrati na osamnaest poena zaostatka.

Četvrtu dionicu Srbija je ponovo otvorila dobro, brzo je ušla u seriju poena, vratila se na plus trideset, došla na 100 poena četiri minuta prije kraja i rutinski zatvorila meč.

Nikola Jović bio je najefikasniji sa 25 poena, Bogdanović je ubacio 23, Milutinov 17, a Dobrić 12 poena.

U ekipi Južnog Sudana Đok je ubacio 21 poen, Omot 17, a Šajok 12 poena.