Srpske predstavnice na Evrosongu imale prvu probu u Roterdamu

38
Foto: EBU/Andres Putting

Srpske predstavnice na ovogodišnjem Evrosongu, grupa „Hurricane“, imale su prvu probu u roterdamskoj areni „Ahoy“ danas popodne.

Popularne „uraganke“ dobro su odradile probu i oduševile prisutne. One su na sebi imale kostime u crnoj boji sa šljokicama – dok su se Ksenija Knežević i Sanja Vučić odlučile za kraće varijante, Ivana Nikolić je nosila kombinezon. Sve tri su obule visoke potpetice, ali to ih nije spriječilo da igraju za vrijeme probe i izvode dobro uvježbanu koreografiju.

Na sajtu „wiwibloggs“, najpopularnijem kritičkom sajtu kada je u pitanju Evrosong, srpske predstavnice dobro su ocijenjene.

– Njihova povezanost, skladnost i estetika su sada izraženije nego ikada. Obučene u crne kostime od čipke, Hurricane odlično izvodi dosta zahtjevnu koreografiju. Scena je jednostavna, ali čista i efektna i dobar je kontrast u odnosu na njih – komentar je na srpske predstavnice, a jedna od zamerki je da se prateći vokali preglasno čuju.

– Prateći vokali su preglasni toliko da bi prosječni gledalac mogao da ih optuži za „lip syncing“ (sinhronizacija usana – tehnički izraz za usklađivanje pokreta usana osobe koja govori ili pjeva sa pevanim ili govornim vokalom). Možda je to kompliment, ali nije najbolji izgled za one koji pjesmu ocjenjuju na osnovu kvaliteta produkcije i jasnoće glasa – napisali su na tom sajtu.