Šta mislite o drugačijem kraju filma „Titanik“?

11
Foto: Merie Weismiller/Paramount Pictures and Twentieth Century Fox

Alternativni kraj omiljenog filma „Titanik“ ponovo se pojavio na društvenim mrežama, a mnogi obožavaoci su i danas zahvalni Kameronu, što se film nije završio na taj način.

Film iz 1997. godine, završio se tako što glavna junakinja Rouz, u poznim godinama, otkriva da još čuva ogrlicu i dijamant „Srce okeana“.

Popularni film se završava tako što se Rouz penje na ogradu broda za pretragu, i baca ogrlicu u okean, na mjestu gdje je potonuo Titanik.

Ipak, Džejms Kameron je snimio i materijal za drugačiji završetak filma, koji se nalazi na specijalnom DVD izdanju iz 2005. godine, i na koji se izgleda zaboravilo.

Prema drugačijem završetku „Titanika“, Rouz se takođe penje na ogradu broda u namjeri da baci vrijedan dijamant, a članovi posade shvataju šta želi da uradi i prilaze joj.

Rouz tada pokazuje ogrlicu, ali prije nego što će je baciti, dozvoljava članu posade Broku, na njegov zahtjev, da je drži u rukama.

Kad joj je vrati, ona lančić baca u vodu, dok članovi posade glasno negoduju. Brok tada dodatno počinje da se smije.

Objavljivanje kratkog video-materijala, koji pokazuje mogući drugačiji kraj popularnog filma, izazvalo je komentare, prema kojima je jasno zaključiti da je mnogima drago što se Kameron ipak odlučio za kraj koji nam je svima dobro poznat, i da bi, u slučaju da je bio drugačiji – „definitivno uništio film“.

Bil Pakston, koji je glumio Broka, u jednom intervjuu je rekao da je jednostavno, kada su snimanja završena, i u montaži bilo jasno kakav kraj filmu treba, i da nije bilo govora da se razmatra alternativa, koju posljednjih dana, mnogi komentarišu na društvenim mrežama.