Stevandić: O imovini ne pregovaramo

7
Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić izjavio je da OHR pokušava da se bavi marketinškim aktivnostima i formiranjem radne grupe, koja se bavi pitanjem imovine u BiH, stvori određenu vrstu alibija za ranije i buduće poteze nelegalnog visokog prestavnika.

Stevandić je ocijenio da pregovori o pitanju imovine, koje je već regulisano, govori samo o podlosti, a ne o želji da se ovdje živi bolje.

– To pitanje je za Republiku Srpsku završeno, o tome ne pregovaramo – poručio je Stevandić.

On je istakao da je OHR ponovo „udario glavom o zid“ kada je riječ o radnoj grupi imajući u vidu da su eksperti i stručnjaci iz Republike Srpske, koji su pozvani, vrlo brzo zaključili da je riječ o prevari i odbili su da učestvuju.

– Potpuno je jasno da bez uvažavanja volje Republike Srpske, Dejtonskog sporazuma i našeg nespornog vlasništva nad našom imovinom, neće moći da se dalje pregovara i razgovara, jer ono na čemu počiva BiH jeste na volji naroda i entiteta i imovini naroda i entieta koja je po Dejtonskom sporazumu. O tome neće moći biti pregovora nikada, niti će se to moći mijenjati – dodao je Stevandić za Srnu.

Pravnik Ljubinko Mitrović napustio je radnu grupu koja se bavi imovinom u BiH već nakon prvog sastanka, jer nisu, kako je rekao, mogli da definišu šta je to državna imovina, a kamoli nešto drugo.