Stevandić: Za sve koji poštuju institucije važe zaključci Narodne skupštine

5
Foto: Siniša Pašalić/Ringier

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić rekao je danas da za sve koji poštuju institucije važe skupštinski zaključci koje, nakon što budu usvojeni, objavi Službeni glasnik Srpske, te da možda ne važe za Jelenu Trivić.

– Možda za Trivićevu (Narodni front) ne važe zaključci Narodne skupštine Republike Srpske, ali je sigurno da važe za one koji poštuju institucije. Zaključci koje usvoji najviša zakonodavna institucija su reprezent političke volje srpskog naroda – rekao je Stevandić.

Kada je riječ o prelasku pojedinca u Narodni front, Stevandić rekao je da će, kada Trivićeva bude imala poslanike ili poslaničku grupu u NSRS, razgovarati sa njima.

Na pitanje kako komentariše „usitnjavanje“ opozicije, on je ocijenio da je pogrešna procjena SDS-a da načini otklon od nacionalne politike.

– Time je SDS doveden u situaciju da koketira sa liberalnim političkim stavovima, ali i da dio članstva ove partije podržava druge kandidate. SDS je, kada nije imao snage da podrži svoje kandidate, podilazio PDP-u s ciljem očuvanja vlasti u opštinama u Srpskoj. Time je ova partija izgubila istorijsku veličinu – rekao je Stevandić.