Stevanović: Nova bolnica riješiće mnoge probleme

28
Foto: SRNA

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović izjavio je danas, nakon potpisivanja sporazuma o izgradnji novog i adaptaciji postojećeg bloka Opšte bolnice, da je ovom gradu i regiji Birač potrebna ovakva investicija koja će riješti mnoge probleme.

– Radi se i na kadrovskom podizanju bolnice i očekujem da će ovo biti regionalni zdravstveni centar koji će služiti na dobro svim građanima Zvornika i šire – rekao je novinarima Stevanović.

Stevanović je istakao da je svoje učešće u ovom kompletnom projektu dala i Gradska uprava Zvornik obezbjeđujući prostor za izgradnju novog bloka bolnice i drugih infrastrukturnih sadržaja.

On je zahvalio svima koji su učestvovali u realizaciji ovog projekta posebno srpskom članu Predjsedništva BiH Miloradu Dodiku, predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, permijeru Republike Srpske Radovanu Viškoviću, ministru zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alenu Šeraniću i drugim.

U Zvorniku je danas potpisan sporazum o obezbjeđenju dijela finansijskih sredstava i načinu finansiranja projekta „Izgradnja i opremanje novog objekta, rekonstrukcija, adaptacija i opremanje postojećeg objekta Opšte bolnice“, u vrijednosti oko 29 miliona KM.

Potpisan je i ugovor o izgradnji i opremanju novog objekta, rekonstrukciji, adaptaciji i opremanju postojećeg objekta ove bolnice.

Sporazum i Ugovor su potpisali ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić, direktor Opšte bolnice Zvornik Ivan Popović, kao i Miroslav Lazarević, direktor zvorničke firme „Enikon-gradnje“ – nosilac konzorcijuma od šest firmi koji će izvoditi radove.

Foto: SRNA