Stivi Vonder objavio dva nova singla nakon 15 godina

46

Čuveni američki muzičar Stivi Vonder objavio je dva nova singla, kojima poziva na jedinstvo u suočavanju sa izazovima sistemskog rasizma i pandemije virusa korona.

Pored iznenađenja koje je Stivi Vonder priredio svojim poklonicima i konačno se poslije 15 godina pauze pojavio sa novim materijalom na muzičkoj sceni, iznenađenje je i to da će numere objaviti njegova, novoosnovana izdavačka kuća, Republik rekords.

U jednosatnom obraćanju za medije iz svog doma u Kaliforniji, kako prenosi časopis Rolingstoun, Vonder je priznao da je jednu od pjesama, Where Is Our Love Song, počeo da piše još 1968. kada je imao 18 godina. Nedavno ju je pronašao, promijenio tekst i uz muzičku podršku Geri Klarka juniora na gitari, snimio.

Prihod od prodaje pjesama biće uplaćen organizaciji Fiding Amerika, kojoj je, kako naglašava poznati muzičar, neophodna milijarda dolara kako bi pomogla porodicama koje su u nevolji zbog epidemije virusa korona.

Druga pjesma, Can’t Put It in the Hands of Fate, takođe je nastala prije nekoliko godina, dodaje Vonder, ali ju je posljednjih mjeseci upotpunio novim tekstom.

– Kada sam je prvo napisao trebalo je da bide ljubavna pjesma, ali onda sam se zapitao šta nam se to dešava… ovo ludilo je neprihvatljivo. Ne smijemo to više da trpimo. Potrebna je promjena, ne možemo se prepuštati sudbini. Ne smijemo prepustiti glasanje slučaju – naglašava Vonder.

Tokom konferencije za štampu, Vonder nijednom nije spomenuo Donalda Trampa, ali su njegovi komentari o stanju nacije bili obojeni bijesom i opipljivim osjećajem ogorčenja.