Stoilković: Srpsko jedinstvo i Svesrpski sabor odgovor na sve prijetnje Srbima

2
Foto: Tanjug/Marko Đoković

Predstavnik Srba iz Sjeverne Makedonije Ivan Stoilković je rekao da su Svesrpski sabor koji se održava danas u Beogradu i srpsko jedinstvo odgovor na sve izazove i prijetnje i sve ono što se događa srpskom narodu.

– Sve što je postignuto u proteklom vremenu je vezano za izuzetan napredak Srbije. Treba istaći da svako od nas ko je uspio da prilagodi svoj vektor političkog djelovanja političkom vektoru djelovanja Srbije, uspio je da pronađe i sebe – rekao je Stoilković na zajedničkoj sjednici vlada Srbije i Republike Srpske u okviru Svesrpskog sabora.

On je rekao da je zadatak svih Srba u regionu da svako na svoj način u državama u kojima živi prilagodi svoj vektor političkog djelovanja političkom djelovanju Srbije, jer je Srbija počela polako, ali sigurno da postaje ne samo lider na Balkanu u ekonomskom, nego i u političkom smislu.

– Samo složni i jedinstveni možemo da imamo čime da „izađemo pred Miloša“. Neka se na našem žaru bratoljublja ogriju i drugi narodi sa kojima živimo u razumijevanju, a mi ćemo da pomognemo svakome koliko možemo – rekao je Stoilković.

On je naveo da je karta srpskog jedinstva karta na kojoj su Srbi i dobijali i gubili skoro sve bitke, a da su na srpsko nejedinstvo igrali neprijatelji Srba.