Šukalo, Mandić i još četiri osobe saslušane u MUP-u Srpske

8
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske sinoć su u Banjaluci izvršili kontrolu dva putnička automobila u kojima se nalazilo šest osoba, A.Š, D.S, V.M, S.L. i Z.S, državljani BiH i N.M, državljanin Srbije.

Kako saznaje ATV, u automobilima su bili Adam Šukalo, bivši poslanik SNS-a u Skupštini Srbije, Dejan Slijepčević iz Gacka, bivši rukometaš i član SNS-a Vladimir Mandić, Slobodan Lazović iz Trebinja te Zlatko Selimović, takođe iz Trebinja.

– Nakon izvršene kontrole lica su pozvana na informativni razgovor u službene prostorije, gdje su nakon uzetih izjava lica napustila službene prostorije – rečeno je u MUP-u Srpske.

O događaju je obaviješten nadležni tužilac Okružnog javnog tužilaštav Banjaluka.

Kontrola je izvršena kod Tržnog centra „Delta“ i servisa „Vidović“ u naselju Borik.

Podsjetimo, Dejan Slijepčević je saslušan i 22. septembra, nakon kontrole dva vozila na području Gradiške, prilikom kojih je u jednom od vozila pronađeno oko 10.000 evra u apoenima od 100 evra i promotivni materijal SDS-a.

Osim njega tada su saslušane još tri osobe, M.N. i A.Đ. iz Novog Sada te A.T. iz Laktaša. Za novac koji su nosili se sumnja da je namijenjen kupovini glasova za Jelenu Trivić i Mirka Šarovića, kandidata za predsjednika Republike Srpske i srpskog člana Predsjedništva BiH.