Šulić: CIK BiH i dalje radi van nadležnosti, narušena izborna volja građana Srpske

20
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Centralna izborna komisija (CIK) BiH nastavlja da radi posao van njene nadležnosti čime je narušena izborna volja građana Republike Srpske, rekao je član Glavnog odbora SNSD-a Denis Šulić, nakon što je CIK danas, mimo svih zakonskih procedura, dvije godine nakon legalnih i legitimnih izbora, izvukao iz bubnja kandidatsku listu PDP-a na žrijebanju za dodjelu mandata iz reda srpskog naroda u Domu naroda parlamenta BiH.

– Centralna izborna komisija BiH ponovo radi ono što nije njen posao. Jasno i glasno se zna kako je trebalo glasati za delegate u Domu naroda BiH – rekao je Šulić novinarima u Tesliću.

Prema njegovoj ocjeni, da se takav glasački listić našao na bilo kom drugom biračkom mjestu u Republici Srpskoj, bio bi automatski nevažeći, a jedino je važeći za Sud BiH i za CIK, čime je još jednom narušena izborna volja građana Republike Srpske.

Šulić je poručio da SNSD nastavlja da radi sve što je u skladu sa zakonom i u interesu građana Republike Srpske i da ih ovako nešto neće poremetiti.

– PDP do mandata može doći jedino žrijebanjem iz kinder jajeta. Mi smo očekivali da će iz kinder jajeta biti izvučeni ljudi iz PDP-a jer oni jedino tako mogu dobiti neke glasove ili mandat – rekao je Šulić.