Šulić: Jedina prijetnja miru su Bećirović i njegove militantne ideje

11
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Član Glavnog odbora SNSD-a Denis Šulić izjavio je Srni da su jedina prijetnja miru i stabilnosti BiH i regiona upravo Denis Bećirović i njegove militantne ideje koje je počeo zastupati nakon izbora za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.

– Postao je produžena ruka poraženih snaga na izborima predvođenih SDA i sve radi s ciljem urušavanja kakvog-takvog dogovora postignutog nakon opštih izbora – rekao je Šulić komentarišući izjavu Bećirovića da se predsjednik Srpske mora biti, kako je rekao, zaustavljen u antidejtonskoj i antiustavnoj politici i da se on transformisao iz političke u bjezbjednosnu prijetnju.

Šulić je naglasio da ovakvi i slični postupci Bećirovića narušavaju dobru klimu i eventualne političke dogovore i kompromise na koje je SNSD bio spreman pri ranijem formiranju Savjeta ministara.

– Ipak, Bećirović i bilo ko drugi iz političkog Sarajeva neće moći da govore šta će i kako raditi politički lideri iz Srpske, kao što je Milorad Dodik, koji brane interese Srpske. Za takve stvaru su nadležni samo građani Srpske koji su na svakim izborima davali ogromnu podršku politici koju je predvodio Dodik – napomenuo je Šulić.