Šulić: Radović zaboravio da je za vrijeme SDS-a stopa nezaposlenosti bila na maksimumu

14
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Potpredsjednik Narodne Skupštine Republike Srpske Denis Šulić rekao je za ATV da je SDS-ov Milan Radović vjerovatno zaboravio da su Vlada i Narodna skupština Republike Srpske samo u ovoj godini imale nekoliko intervencija vezano za plate u javnom i realnom sektoru.

Šulić ističe da je to možda zato što Radović nije bio na skupštinskim zasjedanjima, pa su te tačke dnevnog reda prošle mimo njegovog znanja.

– Vlada Republike Srpske, zajedno sa Narodnom skupštinom, krajem godine je povećala plate zaposlenim u javnom sektoru, a rasteretila određenih poreza privredne subjekte u Republici Srpskoj i podigla minimalac sa tada 540 na 650 KM – istakao je Šulić i dodao da su „Vlada Republike Srpske, zajedno sa predsjednicom Cvijanović, predsjednikom Dodikom i Narodnom skupštinom, u ovoj godini dva puta dizali plate radnicima u javnom sektoru, prvo u maju mjesecu za deset odsto svim zaposlenima, a sada, već od prvog avgusta, svi radnici u Republici Srpskoj imaće dodatnih 100 KM“.

Šulić je istakao da nije zaboravio kakva je situacija bila sa platama kada je SDS bio na vlasti.

– Ono što SDS može uraditi, što je Radović zaboravio, ja nisam zaboravio, ali se sjećam kad sam bio osnovna moji su učitelji protestovali, upravo jer je SDS vladao, u školi su kasnile plate, kasnile su penzije, stopa nezaposlenosti bila je na maksimumu, to je ogledalo SDS-a – ističe Šulić.

Šulić dodaje da „oni mogu reći sada da će dati 5.000 maraka plate jer su sigurni da neće pobijediti na oktobarskim izborima i neće imati odgovornost da vode Vladu Republike Srpske i pokušaće jeftinim političkim pojenima ostvare sebi opet ugodne poslaničke mandate“.

Šulić je istakao da će SNSD, Cvijanović i Dodik nastaviti da vode Vladu i institucije Srpske.

– Nastavićemo da radimo na povećanju plata u Republici Srpskoj, a sjećamo se kad je SNSD došao na vlast da su plate bile ispod 300 KM prosječno, a danas su iznad 1.000 KM – jasan je Šulić.