Šulić: SDS i PDP zajedno sa bošnjačkim partijama glasali za Prijedlog zakona o VSTS

122
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Denis Šulić rekao je da javnost treba da zna da su poslanici SDS i PDP danas zajedno sa bošnjačkim partijama u Predstavničkom domu parlamenta BiH glasali za Zakon o prestanku mandata Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) u sadašnjem sastavu, a koji je predložio poslanik SDS-a Dragan Mektić.

– Prošli ponedjeljak smo svi zajedno ovdje glasali da nema donošenja novih odluka sve dok se ne donosi novi zakon o Ustavnom sudu BiH, odnosno dok ne nađemo način kako strane sudije da napuste BiH. Samo deset dana nakon toga to naše jedinstvo je prestalo – naglasio je Šulić.

On je rekao da time nisu ispoštovani raniji zaključci Narodne skupštine kojima su predstavnici Srpske obavezani da obustave donošenje bilo kakvih odluka u organima BiH do usvajanja zakona o prestanku mandata stranih sudija i izboru domaćih sudija sudija u Ustavnom sudu BiH, kao i njegovog stupanja na snagu.

– To jedinstvo nije trajalo ni 10 dana. Pogazili ste zaključke koje ste upravo vi iz opozicije predložili, a mi na Skupštini usvojili – rekao je Šulić.

Javnost jasno danas treba da zna da su poslanici PDP i SDS-a glasali u PDPS BiH gdje su dali podršku zakonu o prestanku mandata Visokog sudskog i tužilačkog savjeta u sadašnjem sastavu – poslanik naše stranke u NSRS, čime su prekršili zaključke koje je ova Skupština usvojila.Jasno je da je danas SDS i PDP glasali proti interesa Republike Srpske i upravo radili po diktatu SDA.

Posted by Денис Шулић – Denis Šulić on Wednesday, February 26, 2020