Šulić: SNSD će podržati Dodikov veto

29
Foto: SRNA

Član Predsjedništva SNSD-a Denis Šulić izjavio je da će SNSD na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske glasati za potvrđivanje veta srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika o proglašenju odluke o davanju agremana ambasadoru Njemačke u BiH veoma štetnom po vitalne interese Srpske.

Nakon sjednice Kolegijuma Narodne skupštine Republike Srpske u Banjaluci, Šulić je rekao da Dodik svaki put kada ga neko u Predsjedništvu BiH preglasa dođe u parlament Srpske da se odluči o interesima Republike Srpske.

On je naveo da je pokretanje veta srpskog člana Predsjedništva BiH prouzrokovala politika Njemačke prema Republici Srpskoj.

– U Gradišci je finansiran jedan projekat njemačke fondacije koji je zaustavljen, a još dva projekta u Republici Srpskoj su zaustavljena jer su oni odlučili tako – rekao je Šulić, koji je i potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske.

On je podsjetio da je njemački parlament donio odluke koje su direktno antidejtonske i antiustavne, a koje se tiču Republike Srpske.

Šulić je rekao da je Republika Srpska uvijek otvorena za razgovore.

On je dodao da su predstavnici opozicije glasali protiv održavanja 34. posebne sjednice parlamenta Republike Srpske.

Šulić je naglasio da je Narodna skupština Republike Srpske u svom radu pokazala da je i dalje ostala najefikasniji zakonodavni organ u BiH.

– U dva ili tri navrata imali smo setove zakona koji su se odnosili na povećanje plata u javnom sektoru, sistemske zakone za rasterećenje privrede – istakao je Šulić.

On je rekao da je Republika Srpska često preglasavana u Sarajevu, ali da je imala kvalitetnog predstavnika koji je znao da postoji vitalni nacionalni interes i da može doći u parlament Srpske da zaštiti interese građana Republike Srpske.

Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske zakazao je za srijedu 14. septembar posebnu sjednicu o Prijedlogu odluke o potvrđivanju izjave srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika o proglašenju odluke o davanju agremana ambasadoru Njemačke u BiH veoma štetnom po vitalne interese Republike Srpske.