Sutra susreti zvaničnika Republike Srpske i Srbije, u subotu Svesrpski sabor

12
Foto: @MiloradDodik/Twitter

U subotu, 8. juna, u Beogradu će biti održan Svesrpski sabor na kojem će, kako je ranije rečeno, biti potvrđeno jedinstvo srpskog naroda.

Prema zvaničnom protokolu, sutra u 16.00 časova na graničnom prelazu Rača predviđen je susret predsjednika parlamenata Republike Srpske i Republike Srbije Nenada Stevandića i Ane Brnabić, predsjednika vlada Radovana Viškovića i Miloša Vučevića i srpskog člana Predsjedništva BiH Željke Cvijanović, a po njegovom okončanju predviđene su izjave za medije.

U 20.00 časova u Lovačkoj kući pored Vile „Mir“ u Beogradu biće održan sastanak premijera Viškovića i Vučevića, kojem će prisustvovati i potpredsjednik Vlade Republike Srbije
Aleksandar Vulin.

U subotu u 9.00 časova u Hramu Svetog Save biće služena liturgija, a u 11.00 časova u Palati Srbija počeće sastanak najviših zvaničnika Republike Srpske i Republike Srbije.

Prema protokolu, u 12.00 časova predviđena je zajednička sjednica vlada Republike Srpske i Republike Srbije u Palati Srbija, nakon koje će biti održana konferencija za novinare.

U 13.30 planiran je sastanak delegacija parlamenata u Narodnoj skupštini Srbije.

Prijem za narodne poslanike Republike Srpske predviđen je u 14.30 časova u Narodnoj skupštini Srbije i u 17.00 časova na Trgu Republike nastupiće kulturno-umjetnička društva iz Srpske i Srbije.