Svečano pušten u rad najveći investicioni projekat na Jahorini – gondola „Poljice“

69
Foto: SRNA

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković danas su na Jahorini svečano otvorili novoizgrađenu kabinsku gondolu „Poljice“, dva šestosjeda, dva ski-lifta i sedam kilometara novih vještačkih osniježenih staza.

Gondola na Poljicama kapaciteta je 3.600 skijaša, a dva šestosjeda mogu da prime 9.400 skijaša.

Veliki infrastrukturni projekti, ski-liftovi sidro i tanjir, osposobljavanje staze za spust poslije 30 godina, sedam novih kilometara za osnježavanje, kao i rasvjeta staze „Novak Đoković“, urađeni su uz podršku Vlade Republike Srpske i srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, rečeno je na svečanom otvaranju.

Foto: SRNA

Dodik je čestitao i zahvalio Olimpijskom centru i svim prijateljima koji su bili uključeni u realizaciju ovog projekta.

– Ovo je rezultat velike vizije kao neodvojivog plana razvoja modrene i slobodne Republike Srpske. Sve što radimo, radimo na dobrobit mladih generacija u Srpskoj koje dolaze da nastave naš put – rekao je Dodik.

Foto: SRNA

Prema njegovim riječima, vlasti u Srpskoj nastaviće sa investicijama širom Republike Srpske u svim oblastima privredno-ekonomskog djelovanja.

Višković je rekao da bez ulaganja nema benefita i rezulatat što smo i danas pokaazali na Jahorini kao i više puta do sada

– Vodili smo računa da investiramo u najmoderniju ski i turističku infrastrukturu i to ćemo raditi i ubuduće, a uskoro na Igrištima i na Manjači – rekao je Višković.

Foto: SRNA

Svečanoj ceremoniji prisustvovali su i ministar saobraćaja i veza u Vladi Republike Srpske Nedeljko Ćorić, direktor Olimpijskog centra (OC) „Jahorina“ Dejan Ljevnaić i predsjednik Nadzornog odbora OC „Jahorina“ Nedeljko Elek, srpski režiser Emir Kusturica, i mnogi zvaničici iz javnog i političkog života.