Tegeltija čestitao Svjetski dan slobode medija

20
Foto: S. Saletović/Avaz.ba

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija čestitao je Svjetski dan medija novinarima, redakcijama, uredništvima i udruženjima novinara u BiH, kao i drugim zaposlenima u sredstvima javnog informisanja, te istakao da 3. maj podsjeća na to koliko je odgovorna uloga novinara, koji se, tragajući svakodnevno za istinom, bore za slobodno, demokratsko i prosperitetno društvo.

– Važnost prenošenja tačnih, blagovremenih i provjerenih informacija došla je u punom kapacitetu do izražaja u jeku pandemije virusa korona – istakao je Tegeltija u čestitki.

Posebno priznanje, kao i zahvalnost, Tegeltija je uputio novinarima, fotoreporterima, snimateljima i tehničkim ekipama na terenu i u redakcijama koji su u vanrednim i složenim okolnostima odgovorno, tačno i blagovremeno informisali cjelokpunu javnost u BiH o epidemiji virusa korona, doprinoseći da se sačuvaju životi i zdravlje građana.

Tegeltija je istakao da je ovo i prilika da se ukaže i na značaj osnovnih principa slobode medija i njihove uloge u jačanju demokratskog društva, te na zadatak svih nosilaca funkcija da medijskim radnicima omoguće da svoj posao obavljaju sa što manje prepreka i poteškoća.

– Još jednom želim da vam čestitam Svjetski dan slobode medija i poželim bolji profesionalni i lični standard, uspješan rad i dobro zdravlje – navedeno je u čestitki Tegeltije.